Vil du være med og bygge menighet der det ikke er «bedehus på hvert hjørne»?

I slutten av november skrev vi her at vi ønsker å ansette en familie- og ungdomsarbeider. Det gjør vi fortsatt, men siden pastoren vår ønsker seg avløsning, kan vi kanskje kombinere disse to stillingsressursene. Dersom vi legger dem sammen kan vi lønne en person som pastor i ca 70% eller vi kan dele oppgavene på to personer, et ektepar f.eks, etter deres ønsker, interesser og utrustning. Vi er ganske fleksible der, siden det viktige for oss er at pastoren får en god etterfølger som vil satse på neste generasjon. Dvs at hvis vi ansetter én person, vil nok mer enn halve stillingen gå med til barnefamilier og ungdom. Det kan du lese mer om lenger ned.

Til pastorstillingen hører en del naturlige oppgaver for en som skal lede en liten menighet, men vi setter pris på om du er kreativ og setter ditt preg på det som ikke må være slik det alltid har vært.

Noen stikkord:
Røros Bergstad er en vakker, liten by på fjellet. Vi har snøsikre vintre, vakre høstdager og et svært tilgjengelig turterreng rett utafor stuedøra. Røros har i mange år blitt kåra til Norges beste kulturkommune og har tilbud for en hver smak gjennom hele året. Så om du er det minste interessert i natur eller kultur, vil du ikke bli skuffa. Røros er også kjent for sine trivelige gater, kafeer, gallerier og håndverksbutikker, vi har idrettshall, klatrevegg og godt kulturhus, tog og fly.

Røros Pinsemenighet nærmer seg 80 år med stormskritt – det er vi stolte av. Det vi er enda mer stolte av, er at vi nå har tre fine småbarnsfamilier (som alle har venner med barn utenfor menigheten). Det eneste skåret i gleden er at vi ikke har kapasitet til å gi dem et tilbud som gjør at barna (og dermed hele familien) kan trives i menigheten, og kanskje ønske å ta med seg flere til et fellesskap. Dette ønsker vi å gjøre noe med, og det er her en familie- og ungdomsarbeider kommer inn. Siden barna er små ser vi mer for oss et familie-opplegg enn et direkte barne-opplegg. Dessuten ønsker vi oss jevnlige familiemøter av god kvalitet. Vi har familiemøter av og til nå også, men disse tror vi at vi kan løfte til nøye høyder ved din/deres hjelp.
Vi har arrangert HalloVenn siden 2011, bare med to års pandemi-pause nå. Der har vi et godt samarbeid med et familiekor i nabokommunen og ser for oss at du kan bli en god forsterkning der. HalloVenn er veldig gøy!

De siste 14-15 åra har vi hatt en ungdomsklubb i funksjon, men de siste årene har denne blitt drevet som et litt halvhjerta venstrehåndsarbeid, og det fortjener ikke ungdommene! De fortjener ledere som er tett på; som leder, som forstår, lytter, underviser og inspirerer – og som er glad i dem. Vi tar en time-out fra nyttår som vi håper at ikke skal vare for lenge, både fordi vi føler at det fungerer for dårlig slik det er i dag og fordi du/dere skal få frihet til å starte et opplegg som kan fungere godt uten å være bundet av våre gamle vaner.
Vi har også jobba en del med å finne møtepunkter mellom ungdom og resten av menigheten, med varierende suksess, men vi håper å kunne ta opp igjen det i en eller annen form.

Her er det altså nok å ta tak i, men vi er fleksible om du brenner mer for den ene eller andre oppgaven, eller ønsker å dele dette med noen. Vårt budsjett stopper på ca 70% stilling til sammen, men det skal være mulig å skaffe seg en deltidsjobb på Røros i service, handel, idrett, kultur, skole eller helse f.eks. Vi stiller ingen krav til alder, men ønsker at du er både ung og voksen i hodet og hjertet.
Du eller dere vil arbeide tett med menighetens øvrige ledelse – og evt med hverandre – men vil stå relativt fritt til å utforme arbeidsdagen og oppgavene. Vi legger uansett størst vekt på personlige egenskaper og egnethet.
Alle som arbeider med barn og unge i Pinsebevegelsen må levere politiattest.

Har du lyst til å stå sammen med oss i å bygge menighet på Røros? Brenner du for å gi evangeliet videre til barn og unge? Ta kontakt!
Pastor: Cathrine Lie Engåvoll, 48263241
post@rorospinse.no
Facebook/Messenger: Røros Pinsemenighet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>