Karelen april 2017

Rapport fra misjonær Kari Myre i Karelen:

Den 3. januar tok jeg med meg 5 ungdommer fra Sortavala og Lahdenpohja til ungdomskonferanse i Kostamuksha i Nord-Karelen. Vi kjørte innom en by på veien og leverte hjelpesending til rehab senter og tok med oss 2 ungdommer til. Det var en bra konferanse, interessante seminarer og bra møter og lovsang, og vi ble kjent med mange nye ungdommer. Det var veldig kaldt i Kostamuksha og jeg hadde startproblemer med bilen, men fikk litt hjelp, så bar det rett hjem til Sortavala for å ha leir i nabobyen dagen etter. På veien tok vi med oss flere som ønsket å være med på leir.

Vi hadde en veldig bra leir rett etter nyttår i nabo-menigheten her, byen heter Lahdenpohja. Mange nye unge som ikke har vært på leir før, var der, og mange av dem hadde en flott opplevelse og sterkt møte med Jesus.

Ellers går ungdomsarbeidet som jeg leder der framover og bra. Vi har blitt flere siden den leiren vi hadde der, er oppe i 21 (den siste rekorden) !! Vi har egne folk som hjelper meg med lovsang, spill, styre prosjektoren, ha bli kjent-leker, dekke bord og smøre smørbrød. Ungdomsmøtet der er hver fredag og hvis jeg er bortreist, preker Aleksei som er en av predikantene i menigheten og med i eldsterådet.

Lørdag 4. februar tok jeg med meg ungdommer fra Lahdenpohja for å besøke ungdommer i Partala, nærmere finskegrensen. Ville oppmuntre dem, da de er bare 3, og reklamere for leirarbedet, og det har bært frukt, de fleste ble med på leir over en måned senere.

Fra 9. – 16. februar reiste jeg en ukes tur til Kola-halvøya i forbindelse med 25-årsjubileum for menigheten i Lovozero, samelandsbyen der. Jeg har nære venner der, så vi haddde noen veldig koselige dager da jeg kunne ta med meg bikkja og ei venninne, Oksana også. Vi var også en dagstur til Murmansk og snakket med pastoren der, Viktor. De gleder seg til at jeg skal komme dit til høsten.
23.februar var det tur til ungdomskonferanse i Pskov (9 timers kjøring en vei sørover), Det ble også en veldig sterk konferanse med mange sterke prekner og lovsangsfest og ungdommene jeg hadde med meg fra Heliula, Sortavala og Petrozavodsk var veldig glade for turen. Da jeg kom hjem derfra lå jeg stort sett syk ei uke etter det. .Så var influensaen unnagjort 🙂

Den 12. mars fikk vi besøk fra Volda og jeg reiste litt med med for å ha møter i Harlo og Kondopoga i Karelen. 4 karer fra Norge hadde også med seg hjelpesending derfra, så vi var også ute i Finland for å møte dem og lesse av slik at vi kan frakte den i puljer derfra inn over grensen til Karelen. Vi var også innom Petrozavodsk og så på det nye kirkebygget som menigheten bygger der.

I Sortavala går det også greit med ungdomsarbeidet, men noen av de som gikk på ungdomsmøter mens jeg var leder har slutta å gå nå. Noen opplever åndelige kriser i livet, noen er skuffet på oppførselen til folk i menigheten, andre vet jeg rett og slett ikke hvorfor er blitt borte. Det er heldigvis kommet til 2-3 nye tenåringer, som har kristne foreldre, men generellt er det trist at de nye lederne er så lite interessert i å opprettholde kontuiteten i u-arbeidet, og pastoren har fortalt meg at mitt nærvær på ungdomsmøtene «forstyrrer» de nye lederne. Trist at det skal være sånn, men det er tydeligvis et problem på flere ledernivåer, problem med konkurransementalitet pastorene imellom her i regionen også. Min motivasjon for å fortsatt være tilstede på u-møtene i Sortavala har vært å prøve å knytte ungdommer som før gikk til de nye lederne og de andre ungdommene, men siden dette ikke ser ut til å fungere noe særlig, så kommer jeg til å gå over til å drive med andre ting på torsdags-kvelder. Forrige uke dro jeg til Finland for å hente sommerdekk og hjelpesending.

Jeg leder også en hjemmegruppe for funksjonshemmede i Sortavala på tirsdager, som jeg har gjort i en del år. Der ser ikke ut til at noen i menigheten er interessert i å ta over den. Generellt er det ingen hjemmegrupper i menigheten i Sortavala.
I tillegg har jeg litt undervisning på piano og gitar hjemme hos meg i uka. 2-3 elever.

Vi hadde leir i Harlo nylig, nå i helga, og det ble en fin leir sånn rent åndelig sett, mange fikk smaken på lovsang og en del ble åndsdøpt ! Men det var mye sterkere leire før, spesiellt da Einar, ungdomspastor i Volda, var med oss med preking og betjening ! Han har en mye sterkere salvelse på dette enn Viktor selv og hans venn pastor Ilja. Vet ikke hvorfor det er sånn, men de la liksom ikke sjelen i å preke fra hjertet om temaet som var tilbedelse (dette vet jeg mye om) og betjene hver enkelt. Når det gjelder leirarbeidet, så det viser seg at er blitt mer motvind der også, så leirarbeidet må jeg nok fortsette med på andre steder. F- eks i båtmenigheten. Synd å tenke på at både jeg og andre ledere fra Petrozavodsk og Norge har lagt ned mye innsats i leirarbeidet i Harlo. Men, men, nå vil Viktor ha det annerledes der, så da får han stå for det sjøl og velge ut nye medarbeidere, hvilket han allerede har begynt med.

 

Takk for forbønn og økonomisk støtte !! Takk for at dere står med i arbeidet !

 

Hilsen fra Kari

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>