Sør-Afrika april 2017

Kjære Venner !                                                                                    Greytown 20. April 2017

Guds Fred ! Påskehøytida er over. Vi hadde stevne fra Langfredag til 1.Påskedag på Eshane.

Samla menighetene fra Ahrens,Mpalaza og Eshane. Det betydde jo at kirka måtte bli alt for full.

Vi leide telt, men det viste seg å være samme størrelse som kirka, så da ble det bare et tillegg.

Spesielt brukt av mødre med småbarn, og en veldig god hjelp under bespisningen. Rundt 200  barn fikk maten sin der.

Falakhe og jeg kjørte og kjørte folk fra Ahrens , til og fra hver dag. (Mpalaza-folka overnatta i barnehageromma på Eshane.)

Minibussen  som skulle hjelpe oss, svikta helt på Langfredag, men lørd og søndag avlasta den veldig. Fredag var det tett skodde og litt regn , det gjorde  kjøringa enda mer slitsom. Vanskelig å se alle de digre hullene i vegen og farlig med alle de gærne sjåførene med de utroligste kjøretøyer. Alt er på vegen i slike langhelger. Mange fedreåndsfester og mye drikking, gjør trafikken ekstra farlig. Men ved Guds nåde gikk det bra med alle oss. Og folka var kjempebegeistra. Sterke , herlige møter, god sang og god forkynnelse. Lørdag formiddag ble påskeevangeliet formidla ved skuepill og sang . 70 av de eldste barna var aktører. Veldig sterkt og fint.

Ellers var det Blessing, Nkululeko og Falakhe som sto for forkynnelsen.  Jeg unngår gjerne disse storsamlingene. De andre elsker det. Men jeg liker bedre å undervise på søndagene i de forskjellige menighetene og i grupper og husmøter samt alle slags barnemøter.

Jeg fant ut at jeg hadde undervist eller forkynt over 60 ganger de siste 13 ukene, da er det godt å ta ei pause fra forberedelser. Vi har t.o.m avlyst alle møter denne uka etter påske. Blessing og Falakhe har helt fri 4-5 dager. Dumisile skulle også ha fri, men så ble Melo,minstejenta som hun tar hånd om, syk. Så da blir det bare sykehus og syketilsyn for henne . Håper hun kan få fri neste uke, selv om alt er igang igjen da. Det er så mange dyktige medarbeidere, så jeg bruker dem til svært mye. Skal ha litt trening med barnehage- og omsorgs-arbeidere til uka.

Skolene var stengt 2,5 uke rundt påske. Da det er skolefri, benytter vi alltid anledn til å gjøre mer for barna og de unge. Vi hadde tenåringsleir her i huset mitt, og vi hadde aktivitetsdag for 50-60 barn på Mpalaza, hvor alle fra leiren hjalp til. Først barnemøte i skolehuset og så til fots fram til sletta der de kan leke og sparke fotball. Høydepunktet  er at de får spille med ordentlige baller.

Men det var fryktelig, fryktelig hett og ingen skygge bortsett fra innunder tornebuskene. Dit måtte vi ty for å spise pølser og brødskiver. Men vi måtte korte inn dagen pga heten.

Men Langfredag kom væromslaget. Høstluft, deilig. Bare 8-10 gr om natta og ca 20 om dagen. Perfekt for en nordboer. Det  blir  etterhvert ubehagelig kjølig. Og det verste er at normalt sett skal det ikke regne noe særlig før i oktober.  Men reservoarene nådde bare 30-40% mens det var regntid, og vi har fortsatt ikke vanntilførsel mer enn 1 time eller 2 om morgnen.

Ernest hadde teltkampanje før påske, 9 voksne menn ble frelst, han har ny kampanje denne første uka etter påske. Menigheten hans vokser og styrkes. Hos Lennart på Efaye og utpostene hans, er det stadig vekst og både Lennart og sønnen  Nkonzo er dyktige forkynnere og ledere. Jeg var der og underviste en sønd i mars. Stort å oppleve: Den store kirka nesten full hver søndag + 2 utposter som veltrenede ledere tar seg av.

Dere  begynner vel å tenke på vår og sommer i Norge. Jeg håper å være i Norge det meste av Aug og Sept. Filadelfia Svarstad har forlengst avtalt misjonsfest lørd 26.Aug kl 15.00. Dere som vil delta der, må merke dere datoen. Hvis andre menigh ønsker besøk, ta kontakt så snart som mulig

Enten   e-post : elin.nordby@gmail.com  eller SMS : 918 74029. Hvis dere vil kontakte meg pr tlf er det : 0027 3341 71205, størst sjanse å treffe meg etter kl 19.00 ( norsk tid = S.Afr tid nå)

 

Stor takk for forbønn og støtte.       Kjærlig hilsen tildere alle fra    Elin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>