Sør-Afrika april 2018

Kjære venner !                                                                                                           Greytown 10.April 2018

Nå har vi feira påske-høytiden med møter i 3 dager.Stappfull minibuss fra Mpalaza og mange lass fra Eshane. Så den store kirka på Ahrens ble helt full.Vi hadde kjøpt 50 nye plast-stoler ( de trenger vi jo snart i nykirka på Mpalaza ), vi henta også alt vi har av enkle benker og plaststoler fra Eshane. Ca 350 personer. Alle fikk mat og alle fikk delta i sang og høre god forkynnelse. Store unger og tenåringer hadde sketsjer utfra Jesu 7 ord på korset,og vi som forkynte tok da utgangspunkt i hva som var framført.De fra Mpalaza overnatta i kirka. Og Ahrens-folka er blitt så dyktige og ansvarsbevisste. De jobba så bra både før, under og etter stevnet. Det skal til mye rengjøring og opprydding i tillegg til koking. Det er en fryd å se hvordan disse folka har blitt etter at de ble frelst. Hele livsstilen er endra.

Vi har hatt aktive tider før påske også. 20 Januar gifta Blessing seg. De har det bra, og er veldig flinke til å ta seg av trengende. Dessverre hadde de vært sammen lenge før bryllupet. Så av disiplinære grunner , er han ikke involvert i forkynnelse o.l på 3 mnd. Vi kan jo ikke undervise andre og være slurvete sjøl. Ord og handling må følges ad. Men når han ikke kan forkynne, så blir det mer på meg. Heldigvis begynner Dumisile å bli en bra forkynner. Hun går på bibelskole i Durban annenhver fredag-lørdag. Da er det enda større belastning for meg både i barnearbeidet og omsorgsarbeidet. Men hun nyter så godt av det både psykisk, åndelig og fysisk. Hun har ikke vært  syk på noen måte siden hun starta på bibelskolen.

Og Falakhe har vokst veldig i forkynner-tjenesten. Han har spesielt hjerte for Mpalza, og tar ansvaret der, i tillegg til trofast og dyktig innsats i barnearbeidet, skoleevangeliseringen, musikken og kjøring i all virksomheten. Han må få sjanse til bibelskole når Dumisile har endt sitt kurs.
Høvdingen som ga oss tomt på Mpalaza var så glad da vi begynte å bygge kirke og satte opp telt. « Folket her trenger budskapet dere bringer «: sa han. «Og plassen ga jeg dere for at dere kan virke fritt. Hvis noen gir dere problemer, skal han få med meg å gjøre.» Dessverre er han for dårlig til beins for å komme seg til møtene. Men hver kveld før teltmøtet, gikk noen å delte Guds ord med ham og ba for ham. Han har jo dyrka fedreåndene hele livet.

Kirka ble bygd på 2 uker. Bare litt småpuss igjen. Men vi venter  på å få tak i gras for taket. Det er kvinner som driver med det som yrke. Men pga tørken har det vært dårlig med gras. Vi håper å få tak i gras i løpet av mai – juni. Men det kommer til å koste 10.000,-kr. Byggmesteren som bygde kirka, gjorde det ikke for 2500,- lenger heller. Nå var prisen10.000.-. Men materialutgiftene ble rimelige, fordi vi brukte stein fra området.

Første uka vi hadde teltet oppe, kom en plutselig storm, men Falakhe og teamet greide å legge det ned før det ble revet i filler. Så tenkte de å dra opp igjen om et par dager  da været var fint, for å reise det igjen. Men da de ankom, hadde folka allerede reist det. Nå venta de på nye møter. Noen av karene som kom på møtene , er nå ivrige til å lese bibelen. Fint om dere ber for høvdingen og alle karene på Mpalaza. Den Hellige Ånd må overbevise dem om synd, dom og rettferdighet.

Hos Lennart på Efaye går det svært bra. Sønnen Nkonzo leder nå den store utposten deres. Og 4.April fikk de tak i tomt for å starte med et enkelt kirkebygg. Begge menighetene har vokst seg sterke og klarer de fleste utgiftene sjøl. Bare litt bistand her og der.

Hos Ernest er det levende og blomstrende virksomhet, men de aller fleste er arbeidsledige , slik som det er på områdene våre. Dermed er de økonomisk fortsatt i svært stort behov for hjelp, men virksomheten klarer Ernest og medarbeiderne fint.

Skoleevangelisering og barnearbeid går svært godt og mange vinnes for Guds rike. Barnehagen på Ahrens er en stor velsignelse for barna og for hjemmene. På Eshane møter vi nye utfordringer fordi vi er nå offentlig registrert. Det gir oss økonomisk hjelp, men et byråkrati og problem-opplegg, som nesten tar knekken på meg. Vi ber om Guds ledelse i dette også.

11.Mai får vi besøk av Egil og Gunn fra Heggedal, AnneMarie fra Holmestrand og Inger Lise fra Øyer. De blir i 10 dager. Vi gleder oss til det.

August og Sept håper jeg å være i Norge, få litt fred rundt øra og frihet til å gå i skog og fjell, og treffe dere venner . Jeg måtte ta Nandi, den yngste av de 3 som mista mor for 3 år siden. Så vi er fast 17 her og mer i helger og ferier. Greie og snille alle både barna og de voksne, men det tar på likevel.

Så ønsker jeg dere Guds velsignelse og styrke og takker fortsatt for all forbønn og støtte. Det trengs.

Kjærlig hilsen Elin .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>