Murmansk høst 2018

Vi begynner med september 2018- Begynner rolig, for jeg hadde to ukers slappe-av-ferie på en av øyene i Egeerhavet, på de greske øyer. Det var deilig !

Da jeg kom hjem til Murmansk, leda jeg lovsang på ett møte og så bar det i veien igjen !) Jeg tok med meg en liten gruppe (pastorparet og lovsangslederen) fra menigheten i Kovdor på Kola-halvøya til Sverige for å ha litt fri hos venner og ha noen møter rundt i forsamlinger i Nord-Sverige. Jeg skulle tolke for dem. Turen ble strabasiøs da motoren på bilen min havarerte på den russiske siden av grensen til Finland og vi måtte taue den til nærmeste bygd og sette den igjen der, hente pastorens bil og dra videre med den til Sverige.  Vi hadde mange fine møter og fritida gikk jo som dere skjønner med til å lete opp løsninger for hvordan jeg skulle reparere bilen min. Det ble til at jeg fikk bestillt en brukt motor fra Sverige som etterhvert ble sendt til Salla i Finland. Dette stedet ligger i nærheten av den russiske grensen og hit fikk jeg etterhvert tauet bilen min. Litt over en måned senere, den 19.oktober, var blien min reparert ferdig i Finland. Takker så hjertelig alle som bidrog med midler til kjøp og installering av motor !

Den 29. September dro jeg og 15 andre kvinner fra forskjellig plasser på Kola-halvøya til Kvinnemøte i Kirkenes. Det var Kvinner i Nettverk Finnmark som sto som arrangør og jeg leda lovsangen og tolka for russerne. Det var full sal i Frelsesarmeens lokaler og dagen ble fyllt med godt fellesskap på tvers av grenser. Det ga mersmak, sa damene fra Russland da vi reiste hjemover.

Den første delen av oktober gikk mye tid med til å komme meg fram og tilbake mellom Murmansk og Salla i Finland (440 km) for å ordne med bilen, taue den ut dit over grensen fra Allakurtti i Russland, og etterhvert hente den fra Salla. Men innimellom disse reisene jobbet jeg med lovsangsledere og leda lovsang, hadde lovsangsseminar i Monchegorsk.

I midten av oktober fikk vår menighet i Murmansk besøk av arkitekten fra Norge som har tegnet bygget vårt i Murmansk. Han heter Jan Jensen, og har tegnet flere frikirkebygg i Norge også. Nå er det et nytt prosjekt på gang, menighetslokale i landsbyen Lovozero, samelandsbyen på Kola-halvøya ! Jeg tolka for nordmennene under besøket på Kola-halvøya.

Den 20.oktober hadde vi felles regional konferanse i byen Kovdor sør på Kola-halvøya. Her er det 2 pinsemenigheter, den ene er en filial av vår menighet i Murmansk, og den andre er en selvstendig menighet som også driver et rehabsenter for rusmisbrukere. Disse to menighetene har ikke hatt så veldig mye fellesskap seg i mellom, men jeg har god kontakt med begge, så det var viktig at jeg var med som brobygger. Det ble en fin mini-konferanse der begge menighetene deltok med prekner og lovsang.

Uka etterpå fikk vi besøk av en liten gruppe fra Lycksele i Sverige som trofast kommer på besøk hvert år til Kola-halvøya. Jeg hjalp dem med tolking og vi turnerte til Kovdor, Monchegorsk, Lovozero og Murmansk. Lillemor fra Lycksele er blitt en god venn av meg, hun har i mange år hjulpet mange med nedsatt hørsel med testing av hørsel og hatt med massevis av høreapparater og div.utstyr til sykehus på Kola-halvøya. Kenneth har også støttet og hjulpet mange venner på Kola-halvøya, og velsignet hjelp til byggging av pinselokale i Lovozero.

Vi har også jevnlige besøk av Leif Braaten, som er baseleder på UiO basen på Borgen utenfor Tromsø. Vi jobber godt sammen for enhet mellom kristne på Kola-halvøya. Det er dessverre en lang prossess å jobbe i og med, men vi står på på hver vår kant og det er veldig godt å prate med Leif og lufte tanker og frustrasjoner med ham som er en erfaren Guds tjener. Søndag 4.november prekte han i menigheten vår i Murmansk.

Den andre helga i november hadde vi en bønne-og lovsangskonferanse i Murmansk som kalles Penuel.  En kjent russisk bønneleder, Sergei Shidlovski var her med et stort team. Det var veldig mange sterke møter, mye bønn og lovsang og jeg hadde også besøk av ei venninne fra Petrozavodsk som også var med og betjente menigheten i lovsang sammen med oss.

Lørdag 17.november starta jeg opp ungdomsgruppe i Lovozero. Har jo mange gode venner der, og jeg har reist jevnlig dit på besøk. Etterhvert har jeg sett et behov for å hjelpe dem med å komme igang med tenåringsarbeid. Det har nemlig ligget nede i noen  år, men nå er vi igang igjen ! Jeg er ikke der hver lørdag, for det er jo 180 km å kjøre en vei, men ca 2-3 ganger i måneden.  Tar som oftest med meg et lite team av ungdommer fra Murmansk når jeg reiser dit.

I slutten av november var jeg en tur til Kirkenes for å hente noe på posten, og jeg stakk innom Pinsemenigheten Smyrna. Der traff jeg 3 venner som hadde bønnemøte. Det viste seg at de er i en utfordrende tid der det over lang tid har gått nedover med møtebesøket og nå var det bare en håndfull medlemmer igjen som ikke hadde kapasitet til å ha jevnlige møter en gang.  Vi fra Murmansk ble bedt om å starte opp i arbeid Kirkenes, og den 4.desember tok jeg med meg 5 personer fra menigheten for å bli kjent med dem i Kirkenes og ha et møte for de som ønsker å komme.  Vi var 16 personer på dette første møtet. Siden det har vi jevnlig reist dit en gang i uka med forskjellige team fra Murmansk og Nikel og hatt ”russisk aften” med lovsang, bønn og vitnesbyrd på russisk, engelsk og norsk. Vi går også rundt i butikker og på biblioteket i byen for å bli kjent med den russisktalende befolkningen der og har lagd en bønneliste med russere vi ber for. En russisk sjømann har blitt frelst og det er flere som har begynt å gå på disse treffene. Dette har blitt en stor oppmuntring for menigheten i Smyrna og andre menigheter i Kirkenes !

Siste nytt for januar får komme litte seinere.

Takker dere så inderlig for støtten i bønn og økonomisk ! Det betyr uendelig mye å ikke stå aleine i arbeidet for Guds rikes utbredelse ! Gud velsigne enhver av dere rikelig tilbake !!

Hilsen fra Kari i Nord !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>