Familien Bølum Kjørstad avslutter sin periode i Paraguay

Kjære Røros Pinsemenighet!
Nå er vi i ferd med å avslutte vår misjonstjeneste i Paraguay og vi ønsker å dele gode nyheter om hva som
skjer videre med arbeidet her – og for oss. Thomas har holdt kurs for barne- og ungdomsledere fra
ulike Filadelfia-menigheter i den sentrale sonen og fikk gode tilbakemeldinger. Han har lært opp bibelskolestudenter til å holde kurs i nådegaver, flere av dem har allerede prøvd seg som instruktører i løpet av våren og en av bibelskolestudentene har også blitt utfordret på å holde kurset for barne- og ungdomsledere for nye personer i fremtiden. Stafettpinnen er gitt videre!

 

Ved samtalesenteret (Consejería) i Ypacaraí har det vært stor pågang hele siste halvåret. Camilla har fra oppstarten av hatt med seg 2 gode medhjelpere fra menigheten i Ypacaraí, Doris og Monica. Disse er klare til å fortsette på samtalesenteret selv om Camilla straks slutter. De har også nettopp begynt på kurs i «pastoral samtaletjeneste», som er en utdannelse bibelskolen ved Filadelfia Asuncion tilbyr, en kveld i måneden over et halvt år. I tillegg har en kristen psykolog fra Ypacaraí tilbudt seg å være med nå som Camilla slutter. Samtalesenteret har vært en glimrende arena for å evangelisere, og mange har fått høre Guds ord, viktighet av omvendelse og tilgivelse, og fått med
seg Det Nye Testamentet derfra. Samtalesenteret i Atyrá har vært mindre besøkt siste halvåret. Camilla har blitt enig med pastoren og med Rosana (medhjelperen der, som er psykolog) om å legge ned samtalesenteret, men at Rosana kan starte opp igjen når hun er mer tilgjengelig. For tiden er hun hjemme med et lite barn.

Prosjektet for å forebygge seksuelt misbruk har fått en ny oppsving i vår, etter at vi ved hjelp av Pinsemisjonens Barnehjelp trykket opp 2000 bøker. Gruppa har ukentlig hatt undervisning på ulike barneskoler og også noen søndagsskoler. Vi har blitt omtalt i avisen og har også vist frem undervisningen til ordfører, oppsynskvinner i skole og ministere. Lokale myndigheter er nå begeistret for prosjektet og ordføreren i nabokommunen Itaugua har innvilget penger til å trykke 2000 bøker til barna i deres kommune. Ved hjelp av generøse nordmenn har vi
samlet inn penger til å ordne dokumentene til å gjøre prosjektet til en frivillig organisasjon med juridisk ansvarlig person her. Dette er helt nødvendig for å kunne motta pengestøtte fra paraguayere som nå ser viktigheten av arbeidet og ønsker å støtte.

Senteret vi bor på skal gjøres om til et kunnskapssenter som kan bli til velsignelse både for nordmenn
med interesse for misjon, og for Filadelfia-menighetene i området. Thomas har opprettet en frivillig
organisasjon for senteret, Centro Hagan Discípulos (Gjør Disipler Senteret), og har i styret fått med
seg Kai Jensen, Hilde Stuksrud og Sanan Weststeyn. Disse skal jobbe videre fra Norge med å samle
inn penger til å vedlikeholde og pusse opp senteret videre, og vil også tilby kurs over nett for Filadelfia-menighetene. Ny kontrakt med Filadelfia 420 er i boks for 5 år fremover. Vi gleder oss allerede nå over å se at Filadelfia Atyrá har blitt et foretrukket sted å ha kurs for Filadelfia-menighetene når de skal ha kurs sammen, fordi de kan tilby overnatting her til kursholdere, samt at de har gode kursfasiliteter i kirken og et godt team av møteverter.
Vi har blitt velsignet med nye jobber i Norge fra 1. august. Thomas har fått jobb som lærer ved Gå ut senteret og det blir således naturlig for han å fortsette med misjon. Camilla begynner som overlege igjen i barnepsykiatrisk poliklinikk ved St.Olavs Hospital.

Til slutt ønsker vi å takke for støtte og forbønn til alle dere som har gjort det mulig for oss å tjene Gud og mennesker her i Paraguay. Dere som støttemenighet har gitt ferdig det løftet dere gav oss for tjenesten vår som strakk seg fra september 2016 til og med juli 2019. Gud velsigne dere!

Vi ønsker dere en riktig god sommer, og lykke til med andre misjonsprosjekter!
Klemmer fra Camilla, Thomas, Samuel og Jeremia Bølum Kjørstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>