Greytown februar 2020

KJÆRE  VENNER  I  STØTTEMENIGHETENE  OG ANDRE

Nå har Linn-Charlotte ankommet på 3 års arb.tillatelse. Vi er såå takknemlige til Gud.
Huset var beboelig da hun ankom den 15.Januar. Det har pågått mye diverse jobbing der ,vann ble ordna iløpet av dagen da hun ankom. Strøm litt før. Hun er fornøyd og jeg er fornøyd. Huset er pent og praktisk. Mangler fortsatt kjøkkeninnredning og noe forbedring på veggene ute for å hindre vann å trekke seg inn.

Linn-C er allerede igang med ungdomsarbeid på Ahrens, det har ligget nede nå i påvente av henne. Hun deltar med forkynnelse på alle skolene sammen med skoleteamet, det oppfrisker veldig og både team, elever og lærere er så tilfreds.Hun engasjerer seg noe i barnehagen på Ahrens,til stor glede for dem og for meg som da ikke treng å ha dårlig samvittighet lenger for ikke å makte den oppfølgingen jeg burde gjort der.
Linn-C er dyktig til å organisere. Fred 30.01 fikk hun sin egen bil også, og så flink til å ordne opp så ingen ting er belastning for meg, bare avlastning. Barnearbeidet deltar hun selvsagt i . Vi har barnemøter på Mpalaza annenhver uke, men bønnemøte hver tirsdag og møte hver søndag.

Folka på Mpalaza er blitt et bønnefolk. På bønnemøter strømmer de til både unge og eldre. De har erfart bønnens virkning så mange ganger. Særlig da familer har vært i angrep og dødsfare, pga bønn har undere skjedd. Da er det bevist at vi tror på en Levende ,Mektig, Bønnhørende Gud. Søndag 2. febr hadde vi dåp. 9 stk fra Mpalaza ville bli døpt. Jeg har undervist om dåp og det nye livet  2 søndager på rad. Steinkirka er nesten full hver uke.

Disse ble døpt. Vi fikk bruke bassenget på barnehjemmet til Hans og Mirjam

Oupa hjelper oss endel i alle menighetene, Både hos Ernest og Eshane,Ahrens og Mpalaza. Han er også god å ha med når vi trenger samtaler ang giftemål og annet. Vi er så takknemlige til Gud at han reiste ham opp etter fall og trøbbel i massevis. Han bor nå sammen med sin gode kone, 3 barn og en nyfødt.
Jula var aktiv som vanlig. 47 stk feira her hos meg, i trygge omgivelser og med god mat. (bilder under)

Blessing er fortsatt i farta. Leder for skoleteam , lærer i barnearb og fast på Ahrens, men sprer seg litt mye, er villig til å preke eller hjelpe til overalt der noen spør.

Blessing og gutter på barnemøte

Nkululeko driver sin faste virksomhet på Eshane. Ernest veldig engasjert og velsigna med voksende barne og ungdomsarbeid og menighets-vekst. Men han står nesten på for hardt. Lennart og sønnen bygger solide menigheter på områdene sine. Linn-Charlotte må hjelpe dem med barnearbeid. Lennart og kona har dessuten tatt på seg 2 av de store barna på Mpalaza som ikke hadde skole eller boplass lenger.

Dumisile har etterhvert trena opp et svært dyktig team av bedende diakoner for Mpalaza og ellers omsorgsarbeidet.
Jeg tar meg 4 ukers pause fra hete,mas, unger og virksomhet. Jeg ankommer Norge 11.Febr og drar tilbake 10.Mars. Linn-C gruer seg ikke, og både hjemmet her og Dumisile  føler det ok nå da Linn-C er her.

Dumisile strever så med hjelp i huset. Hennes gamle far er jo pleiepasient og de må ha noen i huset hele tida. Gang på gang skjer det at når ei dame har jobba ei tid, så bare hun gir opp og drar sin veg. Aner ikke hvor mange personer Dumisile har hatt i disse 6 åra faren har ligget der.

Vi takker dere alle for forbønn. Takk at dere ber spesielt for de områdene Gud minner dere om.
Og hjertelig takk for støtte. Linn-C og jeg fører felles regnskap og alle misjonsmidler brukes til virksomheten som vi driver i fellesskap. Hvilken konto dere givere bruker, spiller ingen rolle.

Kjærlig hilsen Elin og Linn- Charlotte. 
Greytown 3. Februar 2020

(Neste gang antar jeg det blir Linn-Charlotte som skriver)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>