Påska er ikke avlyst!

Nei, du får ikke dra på hytta. Nei, du kan ikke invitere slekt og venner på påskelam. Nei, det blir ingen gudstjenester – vi kan ikke samles i menigheten heller. Kort sagt; vi går mot den stilleste og merkeligste påska i Norges kristne historie. Ikke en gang under krigen ble påskegudstjenestene avlyst.
Vi som bor på påskefjellet er vant til å se lys i alle hytter i påska, vi er vant til at barn og svigerbarn, søsken og venner kommer hit til oss når det er påske. De savner å komme hit – vi savner å få besøk av dem. Vi er vant til å ha våre gudstjenester og vi er vant til at vi er flere samla i påska enn på en alminnelig søndag. Det er selvfølgelig en sorg for oss at vi ikke kan samles om Ordet, samles om Jesus, samles om påskeevangeliet – at vi ikke kan be og lovprise Herren sammen. Men påska er jo ikke avlyst!

Det Jesus gjorde i påska er like gyldig (ikke likegyldig!!) om vi ikke kan samles. Vi har Bibelen og kan lese oss gjennom påska, dag for dag. Vi har andaktsbøker – og i disse dager er internett og sosiale medier til stor velsignelse for oss. Det hjelper oss til å holde kontakten med både naboer og de som er lenger borte. Og det er mange som deler gudstjenester, andakter, konserter og annet som vi kan få ta del i.

Jeg anbefaler deg å finne gudstjenester på nett (via Facebook, YouTube mm) som du kan følge i påska. Jeg har jo ikke oversikt over alle, men har registrert Filadelfia Oslo, Betel Trondheim, Pinsekirken Elverum, SALT og flere. Den som leter skal finne!
Jeg anbefaler også å følge andakter fra f.eks Plussord (Egil Svartdahl) eller Frank Erlandsens daglige «åndelige vitaminer» i denne tiden.

Vi avlyste den siste planlagte nattverden før alt ble stengt og mange vil kjenne på et savn etter å dele nattverd. Noen av gudstjenestene på nett vil ha med nattverd og inviterer til å delta i egen stue. Thomas og jeg gjorde det da vi fulgte Gudstjenesten fra Betel sist søndag og det kjentes fint.
Eller dere kan dele nattverd i hjemmet når det passer for dere, slik som de første kristne gjorde det. Les innstiftelsesordene og be sammen. Bor du aleine og ikke kan være sammen med noen andre rent fysisk, kan du dele nattverd med en venn over telefonen.
Apg 2,46b: og i hjemmene brøt de brødet og spiste sammen med oppriktig og hjertelig glede.
1.Kor 10, 16-17: Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi kropp? Fordi det er ett brød, er vi alle én kropp. For vi har alle del i det ene brød.

Jeg kommer ikke til å filme meg sjøl og legge ut på nett, men jeg skal forsøke å skrive litt her fra dag til dag i påska, dersom noen kan ha nytte og glede av det. Så ønsker jeg dere ei velsigna påskeuke – rik i all sin annerledeshet.

Helt smittefri (og litt trist) klem fra Cathrine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>