Julehilsen fra Sør-Afrika

Kjære Venner

Her kommer en JULE-hilsen til dere fra Linn-Charlotte, Pastorene , Medarbeiderne og Barna i Sør Afrika. Og fra Elin som endelig fikk avbrekk. Kom til Norge 18. November og har retur-billett 16.Febr 2022. Jeg nyter enormt den kjølige lufta, og stillhet i så store eller små porsjoner jeg selv ønsker, sien jeg er så heldig å ha mitt eget hjem i Øyer. Linn-Charlotte, Dumisile, Blessing, Simphiwe, Xoli og flere nære medarbeidere, tar alt ansvar for virksomheten og omsorgsarbeidet.

Skoleevangeliseringen har vært intens i 2,5 mnd etter at skolene åpnet for fullt igjen. En rektor ville at  skoleteamet skulle ha sjelesorg og utdrivelse av ånder, for det er så stort behov blant barna der. Det har vi ikke hatt mulighet til å gjøre, da det trengs masse tid. En må ta god tid med ett og ett barn. Det er ikke bare å drive ut ånder, ungene er såra og skada psykisk og åndelig å må få oppfølging og kjærlighet. Men nå er det sommerferie så skolene stenger rundt 5. desember.

Under måneder med lock-down, måtte vi finne alternative virkemåter. Det ble mange friluftsmøter. Var jo ikke lov med samlinger av folk, så vi måtte bare stille oss opp et sted, bruke høyttaler, og si at folka måtte forbli hvor de var, ikke komme nær til oss. De troende fikk god oppmuntring og mange nye fikk høre evangeliet. Da det ble åpent for samlinger igjen, har mange nye kommet til . Den store kirka på Ahrens er full og på Mpalaza skaffa vi et gammelt telt for å få plass, det er også ofte fullt. Hver søndag blir noen frelst. Ernest rapporterte 17 frelst forrige søndag og 7 sist søndag. De 17  kom med levende vitnesbyrd sist søndag.
Men vi fortsetter også med å farte rundt. 2 dager pr uke besøkes nye og tidligre hjem, enten for samtale(sjelesorg) eller et lite møte.
Vi har hatt 10 uker med nyfrelst-undervisning 1 gang pr uke. Og  til dels for 2 grupper. Dumisile og Elin har den ene gruppa, Linn-Charlotte og Xoli har ei gruppe med nyfrelste, unge jenter. Vi har hatt dåp bare en gang i år pga koronasituasjonen.(Bilde 4)

Barnemøtene er i stor oppsving på alle plassene. Også på Trustfeed hvor Linn-Charlotte og Xoli har hjulpet dem en del. Men de klarer seg stort sett sjøl.
Nå var det julesamlinger som sto for tur både for barnehagene, barnemøtene og i menighetene. Men i år måtte vi revurdere og endre programmene pga økonomien. Allerede i god tid før jeg dro, hadde vi planlegging sammen med gode hjelpere fra både Ahrens og Mpalaza. Og takket være dere som  gir oss ekstra hjelp til jul, kunne vi kjøpe ett sett klær til 40-50 barn som ellers ikke ville fått noe. De vil bli henta hjem til oss den 25.Des. for mat lek og glede. (Bilde1:Noen av de som gleder seg )

Vi har hatt det så trangt økonomisk, men sendte et nødrop til alle støtte-menighetene. Responsen var så god, så vi kan fortsette å dra ut på landsbygdene med evangeliet og få se at hele samfunn blir endra da Jesus får bli Herre i enkelt-personer og hjem. Og vi kan få  lage Jul for de mest trengende også i år. Selv om det ikke blir helt som det bruker. Pengene skal tross alt vare til skolestart i Januar.  Innkjøp av mange ,mange uniformer og sko + betale skolepenger. Matprisene har økt enormt. Vi har måttet minske hjelpen til mange, enda det var ganske magert det de fikk fra før.

Alle i hjemmet vårt har vært flinke til å bidra til innsparing. For eksempel får alle ei ½ pølse på fredagen i stedet for 1, og kun kål ikke kål med kjøttdeig en annen dag osv. Det vises fort på budsjettet da 13 – 14 munner skal ha mat hver dag.

Familien vi hadde nødrop for i Mars, har hatt et godt år. Lite sykdom og trygt, stabilt liv. Eldstejente (14)  har fått plass på ungdomsskolen i byen fra Januar. Hun har hatt 3 mils reise  til skolen, og fått undervisning kun 1 dag pr uke hele tiden siden skolen åpna etter korona  i August, så hun skal repetere 8. klasse. De 3 andre skolebarna har hatt bra skolegang, men vi hadde ikke annet alternativ enn å sende dem til stats-skolen i svartebyen der de bor. Undervisnings-kvaliteten er svært dårlig. De 2 minste får begynne i en kristen barnehage i samme område. Minste-gutten Cebo (4) har hele tiden bodd hos Blessing og kona som har en jevnaldrende  gutt sjøl. Han har blitt tatt så godt vare på. Han var syk og døden nær flere ganger, men nå er han aldri veldig syk. Er lykkelig og velstelt. Søskenbarnet (29) som er «mor« for gjengen, har valgt Jesus som Frelser og Herre i livet sitt, og fra da, ble hun mer dyktig, mer glad, mer åpen. Hun har fått innvendig legedom etter mye misbruk og vanskelige forhold. (Bilde2)

Vi har hatt et slitsomt, utfordrende, vanskelig år, både pga koronasituasjonen, opprør, mye sykdom, mange skuffelser. For eksempel at vår egen Thanda fikk baby med en gutt hun ikke kjenner. Hun droppa ut av siste skoleår. Gutten har ikke gjort ferdig skolen og har ingen jobb. Men Thandas storesøster visste hvem han var og dermed fikk vi også vite hvem bestemora er. Henne kjenner vi godt, hun er i menigheten på Ahrens, og hun ønsker å hjelpe til med vesle Levi Luthando. Disse korona-årene har det vært en enorm økning med barn og unge (9 – 19) år som  har fått babyer.

Men nå ved årets slutt ønsker vi ikke engang å repetere eller tenke på de negative tingene. Vi gleder oss over alt det gode vi har opplevd.

Dumisile har starta en liten, svært etterlengta barnehage/førskole på Mpalaza.(Bilde 3.)
Dumisile er dessverre svært ofte syk. Men står på med iver så snart hun er bedre. Vi har kun den runde steinkirka som klasserom, men opplegget er SÅ bra. 3 av kvinnene på stedet er så  dyktige medhjelpere og så ivrige etter å lære. Ca 20 barn får hjelp der. Zandile og familien fikk sitt eget hus.

Svært mange enkeltpersoner og svært mange ektepar med store problemer, har fått hjelp til å gå videre, ved at vi har hatt undervisning og seminar og forbønn . Både vi i teamene og andre dyktige sjelesørgere og forkynnere har stilt opp i kjærlighet. Og Jesus er eneste løsningen for disse sårede menneskene . Han sa : Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, Jeg vil gi dere hvile.

Linn-Charlotte er mer og mer dyktig, og har også endelig kommet i gang med organisert Zulu-læring.
Linn-Charlotte skriver:»  Jeg er Så glad for å være her og ta del i alt arbeidet. Livet for mange kan se håpløst ut i menneskers øyne, men Jesus er redningen. Nå før jul er gatene fulle av svært berusa folk, både barn og unge , natt og dag. Noen mennesker shopper og shopper, andre har ingen ting. Forskjellen er så  uendelig stor, men det er så godt å få formidle Jesus til dem. Når jeg ser all denne nøden rundt meg, vet jeg at jeg ikke makter å gjøre så mye med det, men Jesus gir evig liv, når alt dette andre forgår. 1. Pet 1 : 3 – 5
I år har jeg måttet gå noen runder med meg selv i forhold til egne forventinger og krav til meg selv. Jeg har vært opptatt av å tilfredsstille alle rundt meg og mestre alt. Noe jeg selvsagt  ikke klarer, og deretter  føler jeg at jeg har mislyktes. Jeg er så glad for at jeg har Elin og medarbeiderne rundt meg som veiledere. Og Jesus den beste læreren. Jeg har funnet fred i Ham. Jeg er helt avhengig av Jesus, og fryder meg over å være under Hans vinger og har klart å legge av alle disse tankene.

Velsignet God Jul ønsker vi dere og takker inderlig for all støtte og forbønn.
Linn-Charlotte  og Elin                                                                                         
Greytown / Øyer November 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>