Hilsen og rapport fra Mosambik des. 2019

KJÆRE MISJONSVENNER
Tusen takk for alle forbønner og støtte i denne siste perioden.

Jeg var ute og underviste i høst i MOSAMBIK.  Pst. George hentet meg på flyplassen sammen med et par medarbeidere. Og det ble stor gjensynsglede.  Jeg bodde på det fine gateguttsentret vårt i Maputo før vi reiste nordover til Chimoio. Disse guttene er så glade og takknemlige for at de kan bo her og få omsorg og skolegang. En av guttene, Edson, som er voksen nå, og har blitt hjelpepastor i en ny menighet, besøkte meg flere ganger. Han manglet en predikant-bibel i sitt arbeide. Jeg hadde en ekstra i min koffert som han fikk, og han hoppet av glede.  Det er så flott å møte alle disse guttene som har fått sitt liv forvandlet !

Det  er oppmuntrende rapporter fra feltene hvor vi arbeider:

TUSENER ELEVER HAR TATT I MOT JESUS.
Rapport fra vårt skoleteam i Mosambik,  de har besøkt skoler og vist Jesus-filmen og delt ut 40.000 NT (gave fra Gideon). Mye å takke for at det er mange tusen  elever som har tatt i mot JESUS. Teamet som besøker sykehus og fengsler er også i full aktivitet. Med dine gaver har det væt mulig å underholde disse i det store arbeidet og driften av misjonsbilen.

UNDERVISNING  i MODUL- BIBELSKOLEN I MOSAMBIK
Det ble arrangert bibelskole-seminar for menighetsledere  fra MALAWI,  ZIMBABWE og 80 ledere for det sentrale MOSAMBIK .  De nye lederne har ikke noen bibelskole, derfor er det viktig at vi har disse bibelseminarene  to ganger i året. På grunn av syklonene som ødela så mye ble undervisningen i april  avlyst.  Nå ble dette arrangert i slutten av september i Chimoio, som er 115 mil nordover i landet. Vi var fire som underviste i de forskjellige bibelske temaer. Det var stor takknemlighet og glede, og i søndagsgudstjenesten var hele den lokale menigheten også tilstede. Nesten 1.000 var kommet og det ble en stor opplevelse for oss alle. Menighetene vokser, og i Pemba i nord har de fått 120 muslimer som har blitt kristne.

BESØKER DE FORELDRELØSE BARNA I CHIMOIO, MOSAMBIK
Gjennom mange år har vi samarbeidet med pastor Madeira i Chimoio for å hjelpe foreldreløse barn i denne provinsen. Fra midler som er gitt gjennom NYTT HÅP har de fått bygget opp flere gode sentre og underholder barna med mat, klær og skolegang. Vi besøkte to av sentrene og noen av husene hadde fått en del skader av syklonen.  Nå var de heldigvis blitt reparert med nødhjelpen som ble samlet inn i Norge. På det andre sentret som er nylig åpnet var det mye nød, mange fattige enker og bestemødre som kom med magre barn med dårlige klær.  Nå hadde vi med flere sekker med klær og en del mat til dem. Menigheten  har også fått et stort jorde hvor de kan dyrke grønnsaker og mais.  De takket Gud og sang  for oss.

FORELDRELØSE BARN I MALAWI:
500 barn får hjelp gjennom BARNAS HÅP nå, og vi har fått bygget opp ca. 30 hus for enker og bestemødre med alle barna.

Ja, vi står overfor mange nye og store utfordringer i året som kommer. Tiden er kort, høsten er stor og Jesus kommer snart!  Takk for all trofast forbønn og støtte til arbeidet !         
ØNSKER DERE ALLE EN GOD JUL OG ET VELSIGNET NYTT ÅR !!

                       Med Velsignet Hilsen fra Lars & Fredvår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>